sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Forgotten wonders

Inceputul unei noi serii de fotografii tematice. Subiectul: frumusetea si maiestria capodoperelor arhitecturale. Fotografii de detaliu, de ansamblu si nu numai. Detaliu in imagine si de ce nu putine detalii istorice. Cum altfel sa evidentiezi adevaratul potential al tarii (nu ca as fi un mare patriot, dar exista si lucruri frumoase in Romania)



Castelul Banffy de la Bontida














Domeniul de la Bonțida a fost donat familiel Banffy de către regele Sigismund de Luxemburg în anul 1387. Se bănuiește că pe acest loc a existat o reședință nobiliară încă din secolul al XIV-lea, iar construcția la castel a început în 1437, când baronul Bánffy a primit din partea regelui Albert permisiunea de a-și ridica o cetate, și a fost finalizată în 1543. Prima atestare documentare a castelului datează însă din secolul XVII, când, potrivit unui raport militar (1680), exista un sistem de fortificații care înconjura conacul. Stilurile cele mai vizibile în structura ansamblului sunt cel renascentist și cel baroc.























































































In miezul Clujului. Si geografic si istoric.


Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat în Piata Centrala din Cluj Napoca și se numără printre monumentele emblematice ale orașului.

Biserica Sf. Mihail din Cluj este considerată a fi unul dintre cele mai impozante edificii gotice din Romania, cu 70 de metri lungime și o înălțime maximă de 80 de metri.

Ti-am captat atentia? Citeste mai mult